dijous, 29 d’abril del 2021

EL MOVIMENT LLIURE

Hola famílies!

El moviment lliure és un corrent promogut per Emmi Pikler que es caracteritza a deixar que l'infant es mogui lliurement. De manera autònoma, anirà descobrint quines són les seves capacitats i poc a poc i a través de l'assaig i error, anirà trobant la manera d'aconseguir els reptes que es proposi. Respectant el seu ritme, permetem que l'infant explori el seu cos, conegui les seves possibilitats i sàpiga quins són els seus límits.

Des de la Llar afavorim aquest moviment lliure des de l'acompanyament, el respecte, tot posant paraules a allò que transcorre durant el dia a dia. 

Durant aquests mesos, les vostres filles han fet una evolució. Quan van començar al gener, es desplaçaven gatejant. De mica en mica, han anat descobrint com pujar i baixar de la tarima de fusta i per la rampa, a pujar i baixar pel tobogan. També van començar a agafar-se a objectes per desplaçar-se horitzontalment i poc a poc, han anat agafant confiança i seguretat tot fent unes petites passes. I quina descoberta! Posar-se dempeus i mantenir l'equilibri. 

Seguidament podeu veure un petit vídeo on es mostren algunes d'aquestes descobertes.














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada