dimarts, 19 de maig del 2020

RELACIÓ FAMÍLIES

A la Llar d’Infants Municipal La Granota considerem que els pares i mares són els principals agents educatius dels seus fills i filles. 

Quan l'infant assisteix a l'escola, aquesta passa a complementar l'acció educativa de la família, i comparteixen tots plegats la cura i l'educació dels infants en els seus primers anys de vida. Per aquesta raó, el diàleg famílies-professionals ha de ser obert i permanent, i s'ha d'iniciar des dels primers contactes de la família amb la llar.

Les educadores vetllarem perquè cada família trobi el seu lloc a la llar, considerant que l’adaptació al Centre és tant dels infants com de les seves famílies. Així mateix, potenciarem les dues condicions que considerem imprescindibles perquè la relació entre el context familiar i l’escolar sigui el més constructiva possible: el respecte i l’empatia.

Establim un seguit d’actuacions sempre respectant els nostres principis pedagògics:

Respectarem al màxim les decisions que les famílies prenguin en relació als seus fills/es i, si l’organització i els principis pedagògics ens ho permeten, en adaptarem a allò que l’infant ha estat vivint a casa (com dorm, amb quin objecte vol venir a la llar, si porta xumet o no, què menja, si se li posa crema després de cada canvi de bolquer, si usa bolquers de paper o de tela, etc.)
Les famílies podran estar-se a la llar tot el temps que necessitin per assegurar-se que el seu fill/a està bé a l’escola (sempre i quan no causi desgavell emocional a la resta d’infants o al propi nen/a).
Les famílies, durant tot el curs, podran venir a la llar sempre que vulguin i participar del dia a dia amb nosaltres i els infants.

La participació i implicació de les famílies tant a entrevistes, reunions, festes... com en el dia a dia és fonamental dins del nostre projecte educatiu. Sou una part fonamental de la comunitat educativa. Per aquest motiu volem compartir amb vosaltres experiències, coneixements i inquietuds per tal de créixer junts.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada