dimecres, 13 de maig del 2015

LA SETMANA DE LES FAMÍLIES

Apostem per una llar oberta a les famílies on transmetem i compartim tot el que fem. És per això que us volem fer partícips en la nostra dinàmica del dia a dia, aconseguint que feu escola conjuntament amb nosaltres.

Desitgem que us sentiu reconeguts i per això ens encanta que ens proposeu maneres de participació per fer més propera i càlida la nostra relació.

Amb tot això volem potenciar l’autoestima dels nens i de les nenes. Fer-los sentir protagonistes amb l’entrada dels pares i mares en el seu petit món. Per aquest motiu, trimestralment organitzem la SETMANA DE LES FAMÍLIES. Una setmana on podeu participar activament proposant tallers i activitats que us agradaria fer amb els vostres fills/es, on podeu compartir il·lusions i intercanviar idees i experiències.
Per als infants, és una experiència molt enriquidora i esperem que en gaudiu vosaltres també. Podeu participar-hi sols, en petit grup o com més còmodes us sentiu.

Durant la setmana del 20 al 24 d’abril vàrem celebrar la diada de Sant Jordi. Aquesta és una de les festes i tradicions que a la llar ens agrada més. És primavera, hi ha molts colors i llum i tothom està feliç i content.

Les activitats que ens vàreu proposar hi estaven relacionades. Aquí teniu un resum del què vàrem fer en aquests dies.

Moltes gràcies a tothom per col·laborar i fer que aquests dies fossin ben especials. Ho valorem molt positivament.


El dimarts 21 d'Abril, la PAULA i el PACO (pares del Manel) ens van aromatitzar la llegenda de Sant Jordi amb perfums i colors!



El Castell feia olor de net, el bosc a herbes aromàtiques, la princesa feia olor de maduixa, el cavaller de Sant Jordi a menta, el drac feia olor de cremat i la rosa?....mmmmm.... quina olor més dolça feia la rosa!!!



A través dels sentits i amb l'ajuda dels nostres companys/es vam anar endevinant els personatges que conformen la història.


Ens vàrem divertir molt olorant i endevinant cada personatge amb la seva olor.

El dimecres 22 d'Abril, amb l'ALBERT (pare de la Isona) vam gaudir molt representant diversos contes tradicionals.

Vàrem començar amb la narració dels “Tres Porquets”, i els més atrevits de la classe, amb la seva il·lusió i espontaneïtat, van decidir representar cadascun dels personatges de la història. 




“La Caputxeta Vermella” va ser un altre dels contes que vàrem representar. Vam escollir entre llops, àvies, caputxetes i ens ho vam passar d’allò més bé!

 
 
 I per últim, la llegenda de “Sant Jordi”! Ens vam vestir dels personatges principals i la vam escenificar, tot endinsant-nos en el màgic món d’aquesta tradicional llegenda.


 
Com a cloenda l’Albert ens va obrir el seu bagul ple de disfresses perquè poguéssim escollir lliurement quin personatge dels contes ens agradava més. Va ser divertidíssim!



El dijous 23 d'Abril, a la tarda la BASTANIST (mare de la Taüll) va venir a explicar-nos la llegenda de Sant Jordi d’una manera molt divertida i original.

Portava preparat uns petits titelles dels personatges de la història, i entre tots i totes vam escollir el personatge que volíem representar.
 

 
Però... els hi faltava alguna cosa! Color! i vam pintar-les amb ceres de colors. Que boniques que ens van quedar!



Seguidament ens les vam penjar al coll i vam començar a representar la llegenda de Sant Jordi. Vam descobrir que tenim uns petits – grans artistes a la llar! Ho van fer molt bé i tant infants com educadores vam gaudir molt!

 

El divendres 24 d'Abril, amb la IVETTE i l'EUGENI (pares de l'Aurora) vam plantar al nostre hort que tenim al pati plantes aromàtiques (alfàbrega, romaní, menta i farigola), mongeteres i maduixeres!




Un cop plantat, vam agafar les petites regadores i cadascun de nosaltres vam aprendre com regar per cuidar-les d’allò més!




I des de llavors cada dia reguem i cuidem el nostre hort perquè creixi molt i molt, i puguem menjar el que ens ofereix!
 


 
 




 
 
 
 
 

 

 
 

 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada